Arnhemmers doen mee

Ontwikkeling/ begeleiding inwoners naar vermogen op de participatieladder

Ontwikkeling/ begeleiding inwoners naar vermogen op de participatieladder

We kijken binnen het sociaal domein integraal wat als eerste nodig is voor een goede basis om de participatiegraad te behouden of verhogen. Een deel van onze inwoners heeft daar ondersteuning en begeleiding bij nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een opleiding of bij het vinden en behouden van betaald werk. En welke stappen haalbaar zijn.

Arnhemmers die niet in staat zijn het wettelijk minimumloon te verdienen, kunnen rekenen op begeleiding en ondersteuning. Die ondersteuning is op maat, simpel, effectief én doelmatig. En dus niet per definitie wetmatig. Het instrumentarium dat wij kunnen inzetten is breed (loonkostensubsidie, jobcoaching, beschut werk etc.) en ondersteunend aan het doel dat wij nastreven voor onze inwoner.

Wij willen ten opzichte van 2022 in 2023 25% meer mensen ondersteunen naar betaald werk en boven op de landelijke trend 10% meer mensen blijvend uit de bijstand naar werk begeleiden.(Amendement 22A73 Houd vast aan ambitie) Het gaat nadrukkelijk om mensen die zonder ondersteuning en de inzet van het instrumentarium dat wij tot onze beschikking hebben, niet zelfstandig betaald aan het werk kunnen. Continuering van het werkinvesteringsfonds helpt ons in komende tijd om nog verder te investeren in innovatie en passende aanpakken.

Deze pagina is gebouwd op 02/16/2023 11:12:55 met de export van 02/16/2023 10:45:55