Gebouwde omgeving: 77 kT CO2-reductie in 2030 ten opzichte van 2017

15% energiebesparing in gebouwde omgeving in 2030

15% energiebesparing in gebouwde omgeving in 2030

Het transitie gereed maken en isoleren van de gebouwde omgeving heeft in Arnhem prioriteit gekregen in het programmaplan NEMIA 2020-2030 en onze Transitievisie warmte. In de tweede helft van 2022 werken we aan een Arnhems isolatieprogramma, waarin de doelen gespecificeerd worden. Het isolatieprogramma wordt wijkgericht en doelgroepgericht (particuliere eigenaren, verhuurders, corporaties, VvE). Ook wordt er een aanpak voor verduurzamen van monumenten opgenomen in het isolatieprogramma. Centraal aanspreekpunt blijft het gemeentelijke energieloket.

We blijven werken aan energiebewustwording via het platform en de campagne ArnhemAan. In 2023 worden op diverse manieren gesprekken gevoerd in alle wijken over verduurzaming en wat bewoners zelf kunnen doen om energie te besparen. Hierbij is extra aandacht voor de Arnhemmers die we nu nog onvoldoende bereiken. Initiatieven van bewoners ondersteunen we via het Aanjaagfonds.

Met corporaties maken wij in de prestatieafspraken wederom afspraken over verduurzamen van de bestaande woningen.

Voor de Arnhem-Oost wijken hebben wij vanuit het ministerie van BZK middelen ontvangen uit het Volkshuisvestingsfonds als financiële impuls om particulier woningbezit te verduurzamen. Met de corporaties zijn er doorlopende prestatieafspraken rondom isoleren van en het energie opwekken op het corporatiebezit. Ook hierbij hebben wij een uitdaging voor het ontbreken van uitvoeringscapaciteit in de hele keten en stijgende loon- en materiaal prijzen.

Deze pagina is gebouwd op 02/16/2023 11:12:55 met de export van 02/16/2023 10:45:55